Økonomisk velvære sammen med fysisk velvære

Nedenstående artikel indeholder sponsorerede links

Du er måske en af de tusindvis af danskere som er begyndt at investere, og uanset hvad du investerer i, om det er kryptovaluta, aktier eller andet, så betyder det formentligt at du bruger lang tid foran computeren. Hvilket er naturligt, for gode investeringer kræver godt hjemmearbejde og research af hvad der er en god investeringsmulighed, så du ikke smider dine hårdt tjente penge i dødsdømte projekter. Men når du gør dette, så belaster du kroppen. Sikkert også mere end du er klar over, derfor vil denne artikel slå et slag for at investere i dig selv og din krop, så du er sikkert fysisk velvære samtidig med at dine økonomiske investeringer vokser.

 

Hæve sænkebord over skrivebord

De fleste af os bruger længere tid ved computeren end vi indser, og derfor sidder vi også mere ned end vi tror. Dette er ikke godt for kroppen, den er designet til at være aktiv og i bevægelse, hvilket er derfor mange af os oplever ubehag eller smerter, hvis vi er ved computeren i for lang tid ad gangen. Dette kan et hæve sænkebord hjælpe på, for ved at stå op i stedet for at sidde ned, så kan du aflaste din krop og undgå skader i kroppen. Særligt nakken, skulderne og lænden er udsat når du er stilsiddende i for lang tid ad gangen. Du behøver faktisk ikke stå op i mere end 15 min i timen, det er nok til at hjælpe dig selv og din krop.

 

Ergonomisk kontorstol

Vi ved godt det kan være hårdt at stå op længere tid ad gangen, særligt hvis du ikke er vant til det. Derfor er det også vigtigt at du har en kontorstol som støtter og hjælper din krop i løbet dagen. Gode ergonomiske kontorstole har funktioner og indstillinger, som aflaster udsatte områder i løbet af en dag. Præcis hvilke områder du har brug for at få aflastet, det ved du bedst selv. Men før du investere, er det en god ide at afklare dette med dig selv. F.eks. hvis du har ondt i skulderne efter en lang dag med investering, så ville armlæn være en god ide, da de kan aflaste skulderne. Eller hvis du har ondt i lænden, så kan det være fordi du har tendens til at synke sammen i stolen, så ville en kontorstol med lændestøtte være en god ide for dig.

 

Et ergonomisk kontor behøver ikke være en dyr investering, du kan sagtens få et godt kontor til 3.000 kr. og selvom det måske ikke giver samme sus som en investering i en rigtig god aktie, så er det investering for dig selv og din krop, som du forhåbentligt vil takke dig selv for om mange år, når du ikke har ondt i ryggen.