Er bitcoin et hedge mod den kommende inflation?

Nedenstående artikel indeholder sponsorerede links

På trods af et volatilt år kommer bitcoin ud som en af årets vinderinvesteringer. På toppen kunne du sælge en bitcoin for 69.000 USD, og selvom vi i skrivende stund ligger lige syd for den 50.000 USD, så er det stadig en fordobling i forhold til årets start.

 

Bitcoin har fået en ekstra dimension i form af et hedge med inflationen. Hvorfor – og hvad dine alternativer er – dykker vi lidt ned i her.

 

Hvorfor er bitcoins et hedge mod inflation?

 

I bitcoins er det indbygget, at der kun er ca. 21 millioner stk. Det i sig selv er et værn mod inflation. I takt med at pengemængden øges i resten af samfundet samtidigt med, at der fortsat kun er 21 millioner bitcoins, er det naturligt, at dine bitcoins med tiden vil stige i værdi.

 

Det amerikanske website inflationchart.com viser udviklingen i den totale pengemængde i samfundet. Klik på linket og se udviklingen inden for de sidste år især. Det er voldsomt, hvor mange penge, corona-pandemien har sendt ud i samfundet.

 

Invester i aktiver

 

Et alternativer, hvis du ikke er interesseret i den rutsjebane, bitcoins og andre virtuelle valutaer repræsenterer, er investering i almindelige aktiver. I de sidste år har vi også talt om såkaldt “asset inflation”. Aktiver stiger i værdi. I takt med at der bliver printet flere penge i samfundet, så bliver der også investeret flere penge i aktiver. Der er ingen andre steder at placere dem – også kendt som TINA, There Is No Alternative.

 

Aktiverne er især aktiemarkedet og inden for ejendomme. Hvis du ønsker at kunne trække dine penge ud dag til dag i en likvid investering, så er aktier sandsynligvis det rigtige for dig. Vil du gerne sove roligt om natten med stabile afkast, der bliver bedre og bedre med tiden, så er ejendomsinvestering sandsynligvis mere dig.

 

Uanset hvad: Negative renter gør ondt

Pointen i artiklen er i virkeligheden dette: Uanset hvad du gør, så gør inflationen og negative renter ondt. Det vigtigste er, at du gør noget.