Madrasser og dit eget velvære er værd at investere i

Nedenstående artikel indeholder sponsorerede links

Aktiemarkedet er konstant foranderligt, og har du kastet mange penge ind i aktier, kan det til tider være stressende at følge med i kurserne – og hvordan din egen formue henholdsvis stiger og falder. Gode investeringer kræver meget energi. Det kræver mange timers research og hjemmearbejde, og for nogle kan de have svært ved at tage en pause fra aktierne. Er det dig?

Det er vigtigt, at du har det godt – og oplever både fysisk og mental velvære. For at dette kan lade sig gøre, så kræver det, at du engang i mellem tager tid til at investere i dig selv. Selvom en investering i dig selv ikke giver et afkast i form af penge, så giver det værdi på en helt anden måde.

En god nattesøvn redder dagen

Først og fremmest er nattesøvnen vigtig. Vi mennesker fungerer bedst, når vi har sovet godt og uforstyrret. I gennemsnit skal et voksent menneske sove 7,5 timer hver nat. Der er dog store individuelle forskelle, og derfor skal du finde ud af, hvor meget søvn, som lige præcis du har brug for før at du føler dig udhvilet. Du kan finde ud af, hvor mange timers søvn du individuelt har brug for, ved i en længere periode – måske i løbet af en ferie – at du går i seng det samme tidspunkt hver dag, og sover til du vågner. Efter at din krop de første dage justerer ind, vil du begynde at opleve en rytme, som du kan tage med dig tilbage til hverdagen.

At sove godt handler også meget om den seng og den madras, som du sover på. Hver har sin præference, så find den seng og den madras, som passer bedst til dig. Der er lavet mange guides og test af de forskellige senge og madrasser på nettet, som du kan navigere efter, når du skal købe nyt.

Hav en god hjemmearbejdsplads

En anden måde at opnå velvære på er at skabe nogle gode fysiske rammer for dig selv, når du arbejder. Hvis du sidder mange timer foran computeren, så er det vigtigt, at du sidder godt. Derfor kan du med fordel investere i nogle gode møbler til dit hjemmekontor.

Et hæve-sænkebord er en god ide, at du dermed skiftevis kan stå op og sidde ned og arbejde. Kroppen har ikke godt af at sidde ned særlig længe, og derfor kan det til en afveksling være en god ide at stå op og arbejde. Det behøver ikke være særlig længe, men det er godt for kroppen at få skiftet stilling. Ud over at stille sig op og arbejde en gang i mellem, så ville du også med fordel kunne tage nogle pauser engang i løbet af dagen med henblik på at få kroppen bevæget. Pauserne behøver ikke vare længere end 10 sprællemænd eller en gåtur rundt om huset – formålet er bare at få vækket kroppen op fra den dvale, som den går i, når du ikke bruger musklerne, og få den til at sende ilt rundt i hele kroppen igen.

Sammen med et hæve-sænkebord er en god kontorstol også en god investering. Du kan få særlig ergonomiske kontorstole, som er specielt opmærksomme og støttende for eksempel ryg og skulder- steder der ellers godt kan blive meget påvirkede af lange, stillesiddende arbejdsdage.

Giv dig selv belønninger

Du har brug for at slå hovedet fra en gang i mellem, slippe bekymringerne og bare nyde. Derfor skal du belønne dig selv. Det kan være, fordi du har arbejdet i x antal timer eller fordi du har fået taget dig sammen til at gøre noget, som du ikke har gjort længe. Aktier er konstant foranderlige, og der er mange ting, som du skal være opdateret på, hvis du vil være helt med, men engang i mellem skal stikket trækkes, og hjernen skal tænke på noget helt andet.

Find nogle belønninger, som du virkelig ser frem til. Om det er en hyggelig fisketur, noget særlig mad, en god bog eller et par venner på besøg er underordnet, så længe det er noget, som du virkelig glæder dig til. Aktier er vigtige og de kan give store økonomiske afkast, hvis du har sat dig ind i tingene, men du og din krop er også vigtig, og derfor er det vigtigt, at du også ser dig selv som en nødvendig investeringssag en gang i mellem.